Til forsiden


Til forsiden

Om Eventyret

Reisebrev

Bildearkiv

Videoarkiv

Kontakt oss

Våre sponsorer

Se gjesteboken

Liste Liste over alle reisebrevene

Seattle, 2 mars 2002

Starten


Flere enn ett eventyr begynner med en stakkar som sitter og roter i peisen, og det lukter jo sjelden prinsesse, kongerike, og alt det der av åpningen. Vi føler oss unektelig litt som Espen A. når vi, nesten i koma, endelig finner et ledig, men overpriset og nedslitt motellrom i Fife, en sydlig rødnakkeforstad til Seattle.
Sunshine Inn
Tanken på hordene av siklende bruktbilselgere, usikkerheten på om vi i det hele tatt får forsikring, og sjokket over den vanvittig summen vi måtte ut med for leiebilen, gjør at usikkerheten sniker seg innpå.

"No insurance wihtout an american drivers licence"


Men, Espen A. sitter jo aldri lenge ved peisen. Første dag kliner Baard til med å passere først skriftlig test for amerikansk førerkort, og deretter kjøretesten med en lukeparkering a la Majorstua, som får den kvinnelige sensoren i 50-årene til å skjelve i knærne og glemme alle spørsmål om Hurtigruter og midnattsol.
American drivers license
Vi snuser opp bilselgeren Gary Fisher (som ironisk nok selger biler - ikke sykler), og setter benchmark med en 22 fot 84 Chevrolet Eldorado.

Vognæ


Allerede dagen etter bestemmer vi oss litt ubevisst for Chevy'en mens vi sjekker ut en del andre bobiler i samme prisklasse. Ingenting kan måle seg med den gjennombrune sjarmen i Eldoradoen.
Vognæ
Der inne mellom de brune treveggene og de brune langhårede teppene, finnes kokeplater, stekeovn, kjøleskap med fryser, toalett og dusj med varmtvann - alt på en flate ikke mye mindre enn leiligheten til Baard. Etter en træsjlunsj begynner vi å omtale den 16 år gamle campingveteranen som "Vognæ", og er egentlig fullstendig solgt. Vi ringer Gary. "Yeah, we'll take it!" Forsikringen fikser vi samme kveld hos vietnamveteranen XXX. Vi snakker litt om sjokket etter 11. september, hva vi synes om USA, og ser på noen av bildene hans fra Vietnam. Han flår oss ikke.

Dagen etter tar Øyvind lappen. Vi henter bilen, og fikser litt av stæsjet vi trenger for å gjøre "Vognæ" til hjemmet vårt. Innvielsesmiddagen blir samme kveld, og valget av mat avstedkommer ingen diskusjon - tunfiskpasta.
Innvielsesmiddagen
Måltidet preges av usammenhengende samtale, stadige avbrudd med høy, skingrende latter og hoderisting. Følelsen av å sitte i en campingbil med alt man trenger, et halvt års ferie, og en av de mest fantastiske fjellområdene i hele verden foran seg, er nesten bedre enn vi har drømt om. Noen dager med venners venner i Seattle venter, og tirsdag kjører vi til Whistler. Det har snødd en uke, og vi har jo ikke kommet hit for å slenge rundt i by'n.

Klem fra Øyvind og Baard
Vår venn i Seattle - Alicia

{ryktebørsen}

29.07.02: Multimedia fra turen fre 21 nov.

[billbaard]

3 om Alaska: 
1. Kristiansander
2. Bergenser
3. Sunnmøring

09.05.02: 
Sola i Alaska!


www.ramo.no
www.ramo.no
www.helsport.no
www.interfoto.no
www.realturmat.no
www.kodak.no